Nepřihlášený uživatel Hledání | Aktivní témata | Členové | Příhlásit | Registrace

Žádost o výsledek genetického vyšetření Volby
Markéta Pončíková
Posted: Sunday, January 10, 2010 6:36:52 PM

Hodnocení: nováček
Skupiny: Member

Připojeno: 1/10/2010
Body: 3
Umístění: Vsetín
Dobrý večer, nevím je-li to možné touto formou získat výsledky vyšetření prováděného na vašem pracovišti.Odběr krve byl proveden před rokem. Výsledky mi zatím na mou adresu nedošly. Na další návštěvu k vám jdu 27. 1. 2010. Zdělte mi prosím, jestli mám počkat do výše uvedeného dne, nebo mi můžete výsledky zaslat.
Děkuji s pozdravem
Markéta Pončíková
MUDr. Kyselová Kateřina
Posted: Tuesday, January 12, 2010 8:50:47 PM

Hodnocení: nováček
Skupiny: Member

Připojeno: 11/3/2008
Body: 18
Vážená paní Pončíková,

výsledky z genetické analýzy jsou předávány klinickým genetikem osobně vyšetřované osobě, nelze je zasílat elektronickou poštou, jelikož jsou velmi důvěrné. DNA analýza je technicky náročný proces, který trvá delší dobu dle typu vyšetřovaného genu a jeho velikosti a náročnosti zpracování. U některých genetických onemocnění se vyšetřuje více genů postupně, což znamená, že při negativním nálezu se pokračuje ve vyšetřování dalšího a ev. dalšího genu dle doporučených postupů a současných znalostí. V případě dokončení analýzy a uzavření výsledku laboratoří se předává výsledek klinickému genetikovi, který musí vypsat závěrečnou zprávu, výsledek v ní písemně vyhodnotit, vypočítat pro daného člověka rizika onemocnění dle nálezu a následně při osobním pohovoru předat s vysvětlením vyšetřované osobě.
Vzhledem k tomu, že tento proces je časově náročný, nelze jednoznačně určit, kdy bude vyšetření ukončeno. Proto v případě, že již máme výsledek, kontaktujeme dotyčnou osobu telefonicky, ev. písemně, abychom se dohodli na termínu osobního předání.

Vyčkejte, prosím, nebo kontaktujte ambulanci genetiky na tel. čísle 556 794 235, kde Vám sdělíme, v jaké fázi se nachází Vaše vyšetření.

Děkuji za pochopení.

MUDr. Kateřina Kyselová, klinický genetik
Aktuální uživatelé v tématu
Host

Přejít na fórum
Máte zakázáno vkládat nová témata do tohoto fóra.
Máte zakázáno odpovídat na témata v tomto fóru.
Máte zakázáno odstraňovat vaše příspěvky v tomto fóru.
Máte zakázáno upravovat vaše příspěvky v tomto fóru.
Máte zakázáno vytvářet ankety v tomto fóru.
Máte zakázáno hlasovat v anketách tohoto fóra.

Hlavní RSS kanál : RSS

OnkologickeCentrum.cz téma vytvořeno firmou Amenit s.r.o.